Zelfs na de grote hoeveelheden bommen die in WOII op de stad waren gegooid behoort Dresden nog altijd tot de mooiste steden van Duitsland. De stad wordt opgefleurd tal van prachtige klassieke gebouwen in het centrum maar ook langs de rivier de Elbe die de stad in tweeën deelt. Dresden is echt een stad die je een keer bezocht moet hebben, Dresden reistips mogen dan ook zeker niet ontbreken op onze site.

Over Dresden

Al enkele duizenden jaren voor Christus werd de eerste nederzetting gesticht op de plek waar nu Dresden ligt. De gunstige ligging aan de Elbe maakte dat de stad zich in de 15e eeuw in snel tempo kon ontwikkelen. Het gebied aan de oevers van de rivier was erg vruchtbaar. De stad fungeerde als residentie van de Saksische heersers maar maakte ook deel uit van tal van andere heerschappijen waardoor de stad veel oorlogen heeft meegemaakt. Meerder malen zijn delen van de stad afgebrand of ernstig beschadigd. Zo ook tijdens WOII. Dresden was één van de meeste gebombardeerde steden van Duitsland in WOII. De Altstad met de beroemde Frauenkirche en tal van prachtige barok- en rococoarchitectuur werd vrijwel geheel vernietigd.

Bezienswaardigheden in Dresden

Gemakkelijk en zonder je te vervelen kan je je in Dresden een aantal dagen prima vermaken. Vooral de prachtige gebouwen die de stad rijk is zijn zeer de moeite waard. Ook de beroemde boulevard langs de Elbe rivier zal je positief verassen. Je vindt ook daar de mooiste gebouwen en sfeervolle plekjes te samen met gezellige restaurantjes waar je je tegoed kunt doen aan een schnitzel en een pull bier.

De mooiste bezienswaardigheden in Dresden die zeker tot de Dresden reistips behoren zijn:

Frauenkirche
De onlangs gerenoveerde Frauenkirche is één van de absolute topattracties van Dresden. De Evangelisch-Lutherse kerk is gelegen aan de Neumarkt entussen 1726 en 1743 gebouwd in hoogbarokke stijl. De kerk die oorspronkelijk aan de maagd Maria geweid was is tijdens het bombardement op Dresden in WOII zeer ernstig beschadigd geraakt en stortte vervolgens in. Een bezoek aan de kerk is mogelijk en gratis. Begeleide tours zijn ook mogelijk. Je mag binnen echter helaas geen foto’s nemen.

[rwp_snippets box=”0″]
[rwp_box_form id=”0″]

Vervoer naar Dresden

Per trein naar Dresden met Interrail.

[display_pages store=”2″][user_pages store=”2″][user_sort store=”2″]

[display_multi store=”2″]

[display_pages store=”2″][user_pages store=”2″]

Geef een reactie