Op deze pagina over de kosten en budget voor Duitsland lees je hoe het zit met contant geld, met pinnen en hoeveel fooi je geeft in een restaurant. En wat ben je ongeveer kwijt voor een overnachting, koffie, biertje en een taxirit? Lees snel verder over budget voor Duitsland!

Valuta

Duitsland heeft ook de Euro, dus dat is makkelijk. Je zult zien dat de algemene kosten in Duitsland aanzienlijk lager liggen dan in Nederland.

Contant geld

Er wordt in Duitsland doorgaans met contant geld betaald, maar meestal kun je ook pinnen. Ook kun je gebruik maken van je creditcard in hotels en restaurants.

Pinnen in Duitsland

Er zijn voldoende pinautomaten in Duitsland, oftewel Geldautomat of Bankautomat. In een stad als Berlijn heb je er meer staan dan in een dorpje, maar altijd in de buurt. Kijk wel altijd even of er extra kosten bij komen, voordat je snel akkoord geeft. Met alle Nederlandse bankpassen kun je probleemloos pinnen in Duitsland.

Fooi geven in Duitsland

Het is gebruikelijk om fooi te geven, zeker in restaurants. Je kunt voor de hoogte van een fooi 10% aanhouden, dan zit je altijd goed. Het kan ook zijn dat de fooi al op de bon berekend staat, dus kijk goed naar wat er op de bon staat.

Wat kost dit gemiddeld?

Kop koffie: € 2,50
Glas bier: € 2,70
Maaltijd: € 12,-
Budget hotel: € 25,-
Middenklasse hotel: € 75,-
Taxirit (5 km): € 14,-

We hopen dat je iets hebt aan deze informatie over budget in Duitsland. Kijk hier voor alle andere info over Duitsland.

Geef een reactie