Als je op reis gaat naar een ander land is het altijd belangrijk om vooraf na te gaan of je bepaalde inentingen nodig hebt of dat je misschien te maken kunt krijgen met insecten als muggen of teken. Ook als je op reis gaat naar Denemarken is het goed om je even in te lezen over wat je kunt verwachten. Daarom hebben we de belangrijkste punten over hygiëne, gezondheid en inentingen voor Denemarken voor je op een rijtje gezet.

Verplichte inentingen voor Denemarken

Net als voor de andere Scandinavische landen zijn er geen verplichte inentingen / vaccinaties voor Denemarken nodig. Ook als je voor een langere periode (meer dan een maand) door Denemarken gaat reizen zijn er geen speciale inentingen nodig. Kijk hier voor advies over inentingen voor Groenland.

Gezondheid en hygiëne in Denemarken

Net als in de meeste andere Europese landen is het met de hygiëne in Denemarken over het algemeen goed gesteld. Kans op een bacterie oplopen is natuurlijk overal mogelijk maar de kans hierop is klein in Denemarken.

Teken in Denemarken

Helaas zijn er net als in veel andere landen in Europa ook teken in Denemarken aanwezig. Voornamelijk op het eiland Bornholm en in het noorden van het eiland Seeland. Zeker in de periode van maart tot en met november zijn ze actief. Controleer jezelf daarom goed op eventuele tekenbeten en neem de nodige voorzorgsmaatregelen (zoals het meenemen van een tekenkit). Ga je langer dan 4 weken weg en kampeer je veel, dan is het vaak raadzaam om je te laten vaccineren teken encefalitis.

Muggen in Denemarken

Er zijn behoorlijk wat meren in Denemarken te vinden en dus zijn er ook muggen aanwezig. Gelukkig niet in zeer grote getale maar in vergelijkbare verhoudingen met Nederland.

Wil je weten waar je je kunt laten vaccineren of wil je gewoon meer weten over inentingen voor Denemarken? Wij raden de website vacciniatiesopreis.nl aan.

Geef een reactie