Onze zuiderburen kan je op verschillende manieren bereiken, per trein, over de weg per bus of auto, per fiets op eigen kracht of zelfs per vliegtuig. Afhankelijk van uw vertrekplaats in Nederland kunt u al in enkele uren in de leuke steden Antwerpen, Brussel, Brugge, Gent of de prachtige Ardennen zijn. Ontdek hieronder meer over de mogelijkheden van vervoer naar België.

Vliegtuig naar België

Op het moment is het nog steeds mogelijk om te vliegen naar België (Brussel) vanaf Amsterdam Schiphol. Een vliegticket naar Brussel boek je al vanaf €98 retour. Opgewogen tegen de alternatieven is dit verre van de milieuvriendelijkste of zelfs de voordeligste en rekening houdend met aan reizen naar luchthaven en check in ook vaak niet de snelste manier van reizen.

Trein naar België

Onze eigen voorkeur van vervoer is de trein. Per trein naar België reizen gaat al met al sneller dan wanneer je vliegt. Zo kan je reizen met de hoge snelheid trein Thalys naar Antwerpen of per Eurostar/Thalys naar Brussel raden we aan om tijdig een ticket te boeken, Dit kan al vanaf €20 per enkele reis voor een Early Bird ticket. Voor een dagje België kan je gebruik maken van een Superdagretour, dit zijn Super voordelige retourtickets (let op niet geldig in de Thalys) Voor meerdere dagen een bezoek aan een stad in België kan je kiezen voor het Weekendretour. Reizen op vrijdag al na 09.00 uur en voor zondag 23.59 uur weer de trein naar Nederland neemt, afhankelijk van je bestemming zijn de weekend retourtickets altijd erg scherp geprijsd en kort voor vertrek te koop. (let op niet geldig in de Thalys) Bekijk hier de aanbiedingen voor treintickets naar België.

InterCity / Thalys / Eurostar

De spoorverbindingen naar het zuiden kunt u met maar liefst 3 verschillende treinen bereiken. De hogesnelheidslijn (HSL) treinen Thalys (door naar Parijs) en de Eurostar (door naar London) doen er minder lang over dan de IC trein (beter bekend als de Beneluxtrein), stoppen ook minder vaak. Zijn vaak comfortabeler mbt stoelen en faciliteiten maar indien niet tijdig geboekt kunnen ook een stuk prijziger uitvallen.
De Intercity treinen zijn vergelijkbaar met de treinen die we in Nederland kennen, rijden een stuk langzamer dan de HSL treinen, stoppen vaker maar hebben vaak vaste prijzen of voordelige retour prijzen. Naast de grensovergang bij Roosendaal is de grens bij Maastricht voor velen een andere manier om snel in de oosthoek van België te geraken. Wil je weten welke trein het voordeligste is voor uw reis, bekijk hier de aanbiedingen voor treintickets naar België.

Antwerpen

Vanaf Amsterdam CS reis je per Thalys in ongeveer twee uur naar Antwerpen. Maar de Thalys stopt ook in Schiphol, Rotterdam en Breda met respectievelijk reistijden van +/- 1.45 u / 1 uur en vanaf Breda 30 minuten. Comfortabel reizen met wifi en maaltijden (tegen betaling) zie je het landschap voorbij flitsen. Vanuit Antwerpen is de reis door per InterCity trein naar Mechelen, Leuven, Gent, Brugge en de kust nog maar een klein eindje en stap je vaak uit in hartje stad. Voor meer informatie over Antwerpen klik hier.

Brussel

De volgende halte van de Thalys is het hoofdstation Brussel Midi (Brussel Zuid), niet te verwarren met Brussel Centraal (te bereiken met de IC trein) Indien reizend per Eurostar dan is Brussel de stop tussen Rotterdam en London St Pancras station. Indien u aankomt per InterCity dan is de reistijd vanaf Amsterdam CS bijna 3 uur met meerdere stops waarbij ook Den Haag en Roosendaal worden aangedaan. Zie hier alle informatie voor uw bezoek aan Brussel.

Ardennen

De Ardennen kunt u makkelijk per trein bereiken. Denk aan de plaatsen Eupen, Spa, Barvaux of Vielsalm deze zijn in 4 uur vanuit Nederland te bereiken met een overstap in Brussel of Luik/Liege. Kies voor een voordelig weekend retour ticket vanuit uw woonplaats naar elk station in België.

Auto naar België

Natuurlijk kan je ook per auto naar België reizen. Parkeren is soms wat lastig in de populaire steden. Vaak zijn ze ook deels autovrij (autoluw). Ook de wegen rondom de grote Belgische steden zijn vaak erg druk dus hou rekening met files. Indien je niet in het bezit bent van een auto dan kan je ook een auto huren voor een paar dagen. Zie hier de beste voordeligste autohuur vanuit Nederland of een plaats in België.

Vervoer naar België Auto

Bus naar België

Busreizen zijn hedendaags steeds populairder. De prijs van een enkeltje kan een stuk voordeliger zijn dan een treinticket en de rit is vaak direct vanaf bijv Amsterdam naar Antwerpen of Brussel. Let wel op dat deze busreizen vaak hun in of uitstap plaats niet direct in het centrum hebben en je dus nog een stukje moet lopen of per OV naar het centrum moet reizen. Kijk hier voor de goedkoopste bustickets naar België.

 

 

Geef een reactie