Ben je geïnteresseerd in een reis naar België? We hebben een aantal reisbestemmingen in België voor je uitgelicht. Hier beschrijven we deze steden en gebieden met algemene en historische informatie, en aan de hand van persoonlijke ervaringen.

Steden in België 

Er zijn heel wat leuke steden in België te vinden die zich perfect lenen voor een leuke stedentrip. We hebben een overzicht gemaakt met de leukste reisbestemmingen in België die absoluut een bezoekje waard zijn.

Antwerpen

Antwerpen bekend als diamanthoofdstad van de wereld, met de grootste haven van België en de 2e grootste van Europa. Gelegen aan de rivier de Schelde en op bijna een steenworp afstand van Nederland is dit een uitstekende stad voor een citytrip. De imposante Grote Markt en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal zijn enkele hoofdattracties die je niet mag missen, naast de vele kunst musea met meesterwerken van onder andere Rubens.

Bestemmingen België Antwerpen Manneke pis Bestemmingen Antwerpen Jeanneke Pis

Brussel

Brussel is de hoofdstad van België en de officieuze hoofdstad van Europa. Hier huist het Europese Parlement, Europese Commissie en de NAVO. Een plezante stad niet alleen om de hoofdattractie Manneke Pis te zien maar ook om te shoppen of lekker te eten. De stad is tweetalig ingericht en op de borden staat naast de plaats in het Nederlands ook in het Frans. Naast vele bezienswaardigheden uit de middeleeuwen is een kijkje bij het Atomium of het Stripmuseum voor velen een must in het bezoek aan deze indrukwekkende stad.

Gent

Gent is een universiteitsstad en heeft door zijn velen studenten een gezellig en jeugdige vibe. Gelegen aan de rivier de Schelde en de Leie is ook deze bestemming in Vlaanderen één die je niet mag missen. Na een dagje langs de attracties zoals de burcht Gravensteen en Belfort toren is een picknick aan de waterkant meer dan gepast.

Luik

Luik of Liege ligt maar een halfuurtje rijden van Maastricht en voor velen niet echt een stad die aangedaan wordt. In de stad wordt voornamelijk Frans gesproken en is bekend van de staal en mijn industrie. Een wat rauwe stad met enkele attracties uit de oudheid zoals het Paleis van de Prins-Bisschoppen en de Sint-Pauluskathedraal.

Leuven

Leuven is minder bekend als stedentrip bestemming dan Gent, Brugge of Antwerpen. Maar als attractieve universiteitsstad is een bezoekje hieraan zeker de moeite waard. Voor de bierliefhebber is een rondleiding in de brouwerij van Stella Artois in het weekend een aanrader.

Mechelen

Halverwege tussen Antwerpen en Brussel ligt in Vlaanderen de stad Mechelen. Een vrij kleine stad met maar liefst 8 historische kerken en imposante grote markt en mooie musea.

Mechelen Reisbestemmingen België

Brugge

Brugge is één van de drukst bezochte toeristische steden in België. En geef het geen ongelijk, de oude binnenstad is vrijwel geheel intact gebleven en het voelt alsof je in een openluchtmuseum aan het wandelen bent. Brugge wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd, met tal van kleine kanalen. Een boottocht over de Brugse Reien mag dan ook niet ontbreken als je de stad gaat bezoeken.

Gebieden in België

Ardennen

De Ardennen of Ardennes in het Frans ligt zowel in België als in Luxemburg en Frankrijk. Dit uitgestrekte beboste gebied is ideaal voor een kampeer of wandelvakantie. Met een grote van meer dan 117.000 hectares zijn er genoeg leuke kampeerplekjes en mooie stadjes te vinden. Zoals Durbuy, La-Roche en Ardenne, Dinant, Spa, Malmedy, Rochefort en Han er enkelen zijn.
Lees hier meer over de Ardennen.

Bestemmingen België Ardennen

Hoge Venen / Haute Fagnes

Het natuurpark Hoge Venen of Haute Fagnes genaamd ligt in het Franse deel van van België Wallonië. Het park maakt deel uit van het grensoverschrijdende park Venen-Eifel. Hier vindt je ook het hoogste punt van België met 694 meter, de Signal de Botrange. Veel gebieden in het park mag je niet bewandelen, dit om de kostbare natuur en wildlife te beschermen. Gelukkig zijn er genoeg wandelpaden die je kriskras door het gebied leiden.

Hoge Kempen

Het nationale park Hoge Kempen is gelegen in de Belgische provincie Limburg en heeft een oppervlakte van 12.000 hectare. Gelegen niet ver van Maastricht is het een park met uitgestrekte dennenbossen, heidevelden en duinen.

Kust

De kust van België of om precies te zijn van Vlaanderen heeft 10 kustgemeentes en 13 badplaatsen. De bekendste hiervan zijn Oostende, Blankenberge, De Panne en Knokke-Heist. Deze kustplaatsen zijn niet alleen interessant voor zon en zee maar ook om lekker te gaan winkelen en in de zomer voor een festival bezoek. Voor kinderen is Plopsaland bij de Panne erg leuk, zie hier voor de beste prijzen voor Plopsa.

Knokke Reisbestemmingen in België standbeeld

Meer reisbestemmingen in België?

Ben je op zoek naar nog meer leuke reisbestemmingen in België? Er zijn diverse handige reisgidsen die boordevol nuttige informatie en handige tips over België staan. Denk aan de Lonely Planet of Trotter! In deze reisgidsen vind je nog meer leuke reisbestemmingen in België!

Geef een reactie