Noordoostelijk boven Brussel in België vind je Leuven. Een minder bekende stad als stedentrip bestemming maar zeker niet te missen. Ook leuk om als uitstapje vanuit Brussel te doen of bij een lange stop over tussen vluchten. Lees hier alles over deze stad in onze Leuven reistips en laat je verbluffen!

Over Leuven

Een echte universiteitsstad is Leuven met meer dan 50.000 studenten die hier huisvesten. Om de jonge dynamische sfeer van de stad te proeven raden we aan om buiten de vakantiemaanden juli en augustus Leuven te bezoeken. Naast een aantal oude bezienswaardigheden is deze bestemming ook ideaal voor een vriendenuitje om lekker uit eten te gaan en te stappen, wie wil nou niet aan de langste bar ter wereld zitten?

Bezienswaardigheden in Leuven

Het gotische stadhuis van Leuven is misschien wel één van de bekendste gebouwen in Leuven. Gebouwd in 1493 aan de Grote Markt is het niet te missen.
Tegenover het stadhuis de Sint-Pieterskerk en niet te missen de standbeelden Fonske en de Kotmadam op de Leuvense Oude Markt.
Maar voor de echte liefhebber van Belgisch pils is een bezoekje aan de Stella Artois brouwerij een must. Let op: alleen in het weekend te bezoeken.
Hier kun je een privé stadstour door Leuven met gids boeken.

Stadhuis van Leuven

Stadhuis van Leuven

Stella Artois brouwerij

Stella Artois brouwerij

Naar Leuven reizen

Een reis naar Leuven kan vanuit Brussel als uitstapje of in de tijd dat je wacht tussen vluchten op Brussel Zaventem Airport. Per trein, bus of auto is Leuven nooit ver weg.

Trein naar Leuven

Indien je een lange overstap hebt in Brussel en je hebt de mogelijkheid om het vliegveld Zaventem te verlaten dan kan je binnen 30 minuten in Leuven zijn. Genoeg tijd dus in enkele uren de stad te zien en een pintje te drinken. Vanuit Brussel Midi of Brussel Centraal ook maar een half uur van elkaar af. Voor een uitstapje vanuit Brussel kan je op het station het ticket kopen. Aan reizend vanuit Nederland is een goedkoop retourtje naar elk station in België te koop. Voor de goedkoopste treintickets kijk je hier.

Auto naar Leuven

Vanuit Nederland is Leuven snel te bereiken per auto, Amsterdam – Leuven binnen 2,5 uur. Je kan zelfs gratis parkeren bij randparking iets buiten de stad, vervolgens gratis met de bus naar het centrum. Dit ticket moet je wel van te voren reserveren. Alternatief is een parkeergarage of in de stad aan de weg ook een optie maar dan betaal je per uur. Indien je niet in het bezit bent van een auto dan kan je hier makkelijk een auto huren.

Leuven hotel tips

Genoeg leuke overnachtingsplaatsen in Leuven, wat dacht je van een overnachting in een oud 16e eeuws klooster? Kamerprijzen zijn al vanaf €40 te vinden. Kijk voor de beste deals op Agoda.com.

Theater Hotel Leuven Centrum

Theater Hotel Leuven Centrum***

Met een erg centrale ligging op nog geen 250 meter van de Leuvense Centrale markt is het Theater hotel Leuven centrum een prima locatie om te overnachten. Vanzelfsprekend heeft elke kamer WiFi en eigen sanitair,

Hotel bekijken

Hotel Martins Klooster

Martins Klooster****

Het 16e-eeuwse Martin’s Klooster met een prachtig interieur, een wintertuin en een bar met een open haard. Gelegen op nog geen 280 meter van de oude markt is het een favoriet voor velen die hier overnachten. Een ondergrondse parkeergarage tegen betaling en huurfietsen zijn enkele van de vele faciliteiten.

Hotel bekijken

Hoewel het geen grote metropool is zijn er toch voldoende hotels in Leuven te vinden. Zowel budget accommodaties als middenklasse-en luxe hotels op locaties in het centrum of net daarbuiten. Regelmatig zijn er interessante hotelaanbiedingen naar België te vinden.


Zoek hotel aanbiedingen

Leuven Reistips Mozaïekmuur

Meer Leuven reistips

Ben je op zoek naar nog meer Leuven reistips? Dan raden we je aan om een reisgids voor België te kopen. Zelf vinden we Lonely Planet en Rough Guide de beste reisgids voor België. Zie hier voor de beste prijs van deze reisgidsen.

[rwp_snippets box=”0″]
[rwp_box_form id=”0″]

Geef een reactie