Voor een bezoek aan België heeft u geen inentingen / vaccinaties nodig.

In de Ardennen hoeft u ook niet al te veel zorgen te maken over muggen. Muggen leven vooral in regio’s waar stilstaand water te vinden is, in de Ardennen ontbreekt dit.

Ziekte van Lyme

Wat wel raadzaam is om in bosrijke gebieden op te passen voor teken. Ziekte van Lyme kan worden opgelopen door de beet van een teek. Teken kunnen dragers zijn van de “borrrelia” bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt. Bij een infectie kunnen griepachtige verschijnselen de kop op steken maar ernstiger hersenvliesontsteking of hersenzenuwontsteking. Deze kleine beestjes leven in hoog gras en struiken en komen voor tussen mei en eind oktober, maar ook buiten deze periodes is het aan te raden jezelf na een wandeling in bijv. de Ardennen te onderzoeken op teken beten. De beste manier om besmetting te voorkomen is om de huid te beschermen door het dragen van lange mouwen, een lange broek en gesloten schoenen. Het is ook aanbevolen om een hoed of pet te dragen. Als de teek op je lichaam zit, pak dan een pincet en draai de teek uit je lichaam. Ontstaat er een rode vlek (ook na maanden) of word je ziek, raadpleeg dan een arts.

Kijk hier voor meer informatie over gezondheid, ziektes en inentingen voor België en zorg dat je veilig op reis kunt. Muggenspray of een tekentang koop je hier makkelijk en snel.

Geef een reactie