België is opgedeeld in 2 regio’s; Vlaanderen en Wallonië. De geografie van België is vrij divers van kustgebieden tot laag gelegen velden tot beboste gebieden in de Ardennen waar bergtoppen tot boven de 600 meter prijken.

Ligging

België ligt in het westen van Europa, gelegen aan de Noordzee. De grootte van het land beslaat ruim 30.528 km² en is daarmee 11.000 km² kleiner dan Nederland.

Zee en Kustlijn

Het land ligt aan de Noordzee, en heeft een kustlengte van in totaal 67 kilometer. Er zijn diverse leuke badplaatsen aan de kust te vinden zoals Oostende en Knokke.

Gebergte

In de Ardennen, in het oosten van België, liggen meerdere bergen boven de 600 meter, waaronder het hoogste punt Signal de Botrange met 694 meter. De Ardennen gelegen in het Franstalige Wallonië is grotendeels heuvel/bergachtig. In de wintermaanden ligt hier regelmatig sneeuw en kan je er bijvoorbeeld langlaufen.

Rivieren

Er lopen behoorlijk wat rivieren door België, net zoals dat in Nederland het geval is. Dit komt omdat België over het algemeen lager ligt dan delen van Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Aangezien water naar het laagste punt stroomt vind je hier tal van rivieren zoals de Maas, Schelde en IJzer. Ook vormt België een deel van het stroomgebied van de Rijn. In de Ardennen lopen enkele kleine rivieren die uiteindelijk in de Maas terecht komen waar je prima kunt kanoën.

Buurlanden

De buurlanden van België zijn naast Nederland in het noorden, Frankrijk in het zuiden, Duitsland in het oosten en in het zuidoosten Luxemburg.

Hopelijk heb je iets gehad aan deze Geografie van België pagina. Kijk hier voor meer info over België.

Geef een reactie