In welke periode in het jaar is het prettig om naar België te reizen en wanneer niet? Wanneer is het warm, wanneer koud? Hoe vaak regent het? En wanneer kan je lekker naar de Ardennen? Wat is de beste reistijd voor België? We hebben de belangrijkste feiten over het klimaat en weer in België voor je op een rijtje gezet.

Beste reistijd voor België

Van april tot en met oktober is de beste periode om naar België te reizen, waarbij juli en augustus erg warm (voor een stedentrip) kunnen zijn en wat drukker in verband met vakanties. Maar in de herfst of winter is een uitstapje naar België ook prima te doen. In december zijn de kerstmarkten voor velen zeker de moeite waard om te bezoeken,

Klimaat

Het klimaat in België lijkt erg op die van Nederland en het is dan ook het hele jaar goed te bezoeken. In de winter kan het in de Ardennen wel iets kouder zijn en met meer sneeuw of regen omdat deze regio geografisch wat hoger ligt. Maar voor de steden maakt het eigenlijk niet uit wanneer je onze zuiderburen gaat bezoeken.

Temperatuur

De gemiddelde temperatuur in België varieert van -3 graden Celsius in de Ardenne in januari tot 28 graden in augustus.

Regenval

Het regent ongeveer net zoveel in België als in Nederland. Vooral in de herfst en winter kan er veel neerslag vallen, ook sneeuw. Gemiddeld genomen telt België 142 dagen met minstens 1 mm neerslag en 26 dagen met minstens 10 mm neerslag. Over het algemeen waait in de kustregio de regen sneller over en blijft het in het zuid-oosten natter in de herfst en winter.

Zomermaanden

In de zomer kan het de steden als snel erg warm aanvoelen als er geen briesje te vinden. De kust of de natuur zijn dan eerder de plekken waar je naar toe wilt. De temperatuur kan oplopen naar +30 maar gemiddeld is de 20 graden Celsius de standaard.

 

Voor meer informatie over de actuele weersverwachting zie de website van het KMI

 

 

Temperatuur in België

Geef een reactie