De Ardennen vormen een ideale bestemming als je graag de rust op zoekt en niet te ver wilt reizen. Verspreid over het Waalse deel van België, een deel in Noord-Luxemburg en voor een klein deel in Frankrijk vind je dit prachtige natuurgebied. Gelegen tussen prachtige bergen en heuvels zie je kleine dorpjes waar je bij lange wandelingen een gezellig terras vindt voor een lokaal pintje.Lees onze Ardennen reistips en ontdek alles wat de Ardennen te bieden heeft.

Over de Ardennen

De Ardennen of Ardennes in het Frans zijn verdeeld in de lage en de hoge Ardennen. De oostelijk kant van de Ardennen hebben veel bergen die prijken tot boven de 600 meter, met de hoogste de Signal de Botrange met 694 meter. In het zuid-westen liggen de lage Ardennen met heuvels die niet boven de 500 meter uitkomen. De Ardennes liggen in Wallonië, het Frans sprekende gedeelte van België. Een weekendje in de Ardennen is heerlijk maar om het echt recht te doen is een verblijf van een week of langer zeker de moeite waard. De temperatuur kan wel tot 5 graden Celsius lager uitvallen dan in de vlakkere gedeeltes van België (en vergelijkbaar Nederland) zeker als je op de hogere punten bevindt.

Bezienswaardigheden in de Ardennen

Tussen heuvels en kleine bergen vindt je burchten, kastelen, ruïnes, diepe grotten en prachtige watervallen. Enkele interessante steden die zeker de moeite waard zijn; Bouillon met de beroemde burcht van Godfried, Durbuy de kleinste stad ter wereld met een mooi historische centrum en leuk nabijgelegen Labyrint van Barvaux, Bastenaken waar de Duitsers een laatste offensief tegen de geallieerden inzette in 1944. Ook leuk voor families met kinderen La Roche-en-Ardenne met de wildparken Parc à Gibier en het Parc Chlorophylle. Een bezoekje aan een grot mag je ook niet missen, denk aan de bekende grotten van Han-sur-Lesse of RemouchampsComblain-au-Pont en Hotton.

Milleniumbrug in Podgorica

Milleniumbrug in Podgorica

Podgorica

Podgorica

Naar de Ardennen reizen

Veel mensen kiezen toch voor om met de auto naar de Ardennen te reizen. De voordelen naast dat je meer bagage zoals kampeerspullen kan meenemen is ook dat als je accommodatie wat afgelegen in de natuur of een dorpje zonder station ligt makkelijk te bereiken is.

Auto naar de Ardennen

De Ardennen zijn prima te bereiken met de auto. Vanuit Amsterdam is het 3,5 uur tot het middelpunt van de Ardennen. Waarbij het noordoosten al in 3 uur te bereiken is. In de steden zul je rekening met parkeerkosten moeten houden, maar kleine plaatsen zal dit niet van toepassing zijn. Het huren van een huurauto om naar de Ardennen te komen kan natuurlijk ook. Zie hier voor de beste deals via Avis

Trein naar de Ardennen

Reizend per trein via Maastricht kom je het snelste in de Ardennen. Let wel op dat je vaak moet overstappen in Luik/Liege. 

De plaatsen Spa, Barvaux, Vielsam, Eupen en Trois-Ponts zijn prettige steden om vanuit hier de Ardennen te ontdekken. Fietsen huren in de Ardennen kan je op talloze plaatsen. 
Zie de website van NSinternational voor het boeken van goedkope treintickets naar de Ardennen.

Ardennen hotel tips

Een verblijf in een natuurrijke omgeving komt echt tot zijn recht wanneer je op een camping of een vakantiehuisje dicht bij de natuur verblijft. Natuurlijk zijn ook hotels in de verschillende plaatsjes in de Ardennen van goede kwaliteit, maar de meeste bezoekers kiezen toch wel voor een huisje of camping. Via Agoda kan je naast hotels ook kiezen voor huisjes. Maar via Interhome.nl zijn de meeste vakantiewoningen te vinden in de Ardennen.

bla bla

Hotel Lyon Paradise

Ben je een reiziger op budget, dan is hotel Lyon Paradise waarschijnlijk de beste optie voor je van onze hotel tips Lyon. Voor €25 kan je hier al een overnachting boeken. De accommodatie ligt aan de rand van het centrum van Lyon.

Hotel bekijken

bla bla

Hotel Lyon Paradise

Ben je een reiziger op budget, dan is hotel Lyon Paradise waarschijnlijk de beste optie voor je van onze hotel tips Lyon. Voor €25 kan je hier al een overnachting boeken. De accommodatie ligt aan de rand van het centrum van Lyon.

Hotel bekijken

Naast de Ardennen hotel tips hierboven zijn er nog tal van alternatieve accommodaties in de Ardennen te vinden. Zowel budget accommodaties als middenklasse-en luxe hotels op locaties in de natuur of aan de rand van de Ardennen. Regelmatig zijn er interessante hotelaanbiedingen in de Ardennen te vinden. Zeker als je buiten de drukke periodes reist.

Zoek hotel aanbiedingen

Meer Ardennen reistips

Ben je op zoek naar nog meer Ardennen reistips? Dan raden we je aan om een reisgids voor België te kopen. Zelf vinden we Lonely Planet en Rough Guide de beste reisgids voor België. Zie hier voor de beste prijs van deze reisgidsen.

[rwp_snippets box=”0″]
[rwp_box_form id=”0″]

Geef een reactie