In het noorden van België vind je Antwerpen, de stad met meer dan een half miljoen mensen, de grootste gemeente van België. Antwerpen heeft na Rotterdam de grootste haven van Europa en bekend om de diamanthandel. Gelegen aan de rivier de Schelde vind je deze prachtige historische stad die absoluut een bezoek waard is. Lees alles over deze stad in onze Antwerpen reistips en laat je verbazen!

Over Antwerpen

De gemeente Antwerpen heeft maar liefst 526.000 inwoners en is wel bekend om zijn grote haven, de 2 na grootste van Europa na Rotterdam. Legende doet zich voort dat Antwerpen zijn naam heeft te danken doordat in de 15e eeuw een Romeinse krijger Silvius Brabo de hand afhakte van de reus Antigoon. De reus waakte over het gebied en eiste tol van elke schipper die de rivier de Schelde wilde bevaren, degene die niet konden betalen hakte hij de hand af. Nadat Silvius niet wilde betalen dode hij de reus en hakte zijn hand af en wierp deze in de Schelde, Antwerpen kreeg hierdoor de naam van ‘hand werpen’. Een meer archeologische verklaring is dat de plaats van de eerste nederzetting anda verpa was en andere benamingen Andoouerpenses en Andouerpis voor Antwerpen komen in oude boeken voor.

Bezienswaardigheden in Antwerpen

Antwerpen staat dan misschien wel bekend als grote havenstad maar is toch zeker wel de moeite van een bezoekje waard. Je kan uiterst fijn winkelen in de lange winkelstraat de Meir of genieten van een wafel of friet maar veel mensen komen voor de rijke bezienswaardigheden van de stad. De oude burcht Het Steen uit de 13e eeuw, de Onze-lieve-vrouw-kathedraal, de Grote Markt en de Sint-Jacobskerk waar de schilder Rubens begraven ligt zijn enkele hoofdattracties van de stad die je niet mag missen  en die niet mag ontbreken aan onze Antwerpen reistips!
Via Getyourguide kan je een stadstour door Antwerpen met gids boeken.

Grote Markt standbeeld Silvius Brabo

Grote Markt standbeeld Silvius Brabo

Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal standbeeld Rubens

Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal standbeeld Rubens

Naar Antwerpen reizen

Je kunt op verschillende manieren naar Antwerpen reizen. Met de auto naar Antwerpen reizen is makkelijk maar denk eens reizen met de trein, bus of fiets. Antwerpen is één van de steden die het dichtste bij Nederland ligt, en een kort bezoekje aan deze stad is een prima dagje weg.

Trein naar Antwerpen

Onze favoriete manier van reizen naar Antwerpen is per trein. Vanuit Nederland zijn er 2 soorten treinen die direct naar Antwerpen gaan vanuit Amsterdam gezien. De hogesnelheidstrein Thalys doet na Amsterdam CS, Schiphol, Rotterdam ook aan voordat hij Antwerpen aan doet. De InterCity trein of Beneluxtrein stopt ook in Den Haag en Breda. Deze trein doet er wel iets langer over dan de Thalys. Voor het aanreizen per Thalys raden we aan tijdig te boeken, of indien mogelijk op minder populaire tijden te gaan reizen. Reizen per IC trein geeft je dan weer het voordeel dat een goedkoop dag of weekend retourticket voor een paar tientjes ook kort van te voren kan worden gekocht. Zie hier voor treinticket aanbiedingen.

Treinstation Antwerpen Centraal

Treinstation Antwerpen Centraal

Auto naar Antwerpen

Vanuit Amsterdam gezien is het 170 km rijden via Utrecht en Brede naar Antwerpen, een ritje van 2 uur. Er zijn genoeg parkeergarages die een uur of een dag tarief hanteren. Voor een dagje Antwerpen hou je minstens rekening met €16,- voor een dag parkeren. Heb je zelf geen auto maar wil je wel een auto huren naar Antwerpen vanuit vele locaties in Nederland, kijk op Europcar.nl of bij Avis.nl om een voordeliger auto te huren.

Bus naar Antwerpen

Goedkope busreizen maken al jaren een opmars in Europa. Vanaf €6,99 kan je al een enkele reis boeken met een directe bus vanuit bijv. Amsterdam. Let wel op dat deze bussen vaak niet vertrekken of aankomen op de meest centrale locatie in de stad. Vaak moet je dan nog een stukje lopen naar het centrum of per OV aan of afreizen. Zie hier voor voordelige bustickets naar Antwerpen.

Op de Fiets naar Antwerpen

De afstand van Amsterdam gezien is dan misschien wat ver om in één dag Antwerpen te bereiken maar indien je de tijd hebt of meer in het zuiden woont dan is aan reizen naar Antwerpen met de fiets prima te doen. Alternatief kan je natuurlijk ook het grootste deel per trein (met fiets) naar het zuiden reizen en en het laatste stukje fietsen. Of heen met de fiets en terug met de fiets in de trein. Zie hier voor meer leuke fietsvakanties ideetjes.

Antwerpen hotel tips

Er zijn genoeg leuke adresje voor slapen in Antwerpen. Een hotelkamer boek je al vanaf €40,- (p.p. obv 2pk) De centraler de ligging de hoger de prijs. Tip; vraagt het hotel de hoofdprijs voor een ontbijt? Ga er lekker op uit en ontdek een gezellig klein cafeetje met vers(er) ontbijt geheel naar jou wens. Goedkope hotels in Antwerpen vind je hier.

Hotel Century Antwerpen

Hotel Century***

Het Century Hotel is gevestigd in een gerenoveerd historisch gebouw. Het ligt tegenover het centraal station van Antwerpen en alle bezienswaardigheden liggen in de buurt.

Hotel bekijken

Gulde Schoen The Suite Hotel Antwerpen

Gulde Schoen The Suite Hotel****

Op 400 meter gelegen van de Groenplaats Antwerpen ligt het luxe Gulde Schoen the Suite Hotel. Alle voorzieningen zoals een bar, airconditioning, Wifi en eigen sanitair zijn inbegrepen. Continentaal ontbijt of al-la carte is los bij te boeken.

Hotel bekijken

Naast de Antwerpen hotel tips hierboven zijn er nog tal van alternatieve accommodaties in Antwerpen te vinden. Zowel budget accommodaties als middenklasse-en luxe hotels op locaties in het centrum of net daarbuiten. Regelmatig zijn er interessante hotelaanbiedingen naar Antwerpen te vinden. Zeker als je buiten de drukke periodes reist.

Zoek hotel aanbiedingen

Meer Antwerpen reistips

Ben je op zoek naar nog meer Antwerpen reistips? Dan raden we je aan om een reisgids voor België te kopen. Zelf vinden we Lonely Planet en Rough Guide de beste reisgids voor België. Zie hier voor de beste prijzen en bestel makkelijk en snel.

[rwp_snippets box=”0″]
[rwp_box_form id=”0″]

Geef een reactie