Turkije heeft veel moois te bieden. Van het hippe Istanbul tot zonnige Turkse kust. Om een overzichtelijk beeld te krijgen hebben we de meest populaire reisbestemmingen in Turkije voor je uitgelicht. Lees hier alles over de vakantiebestemmingen aan de Turkse kust en kom meer te weten over de steden Istanbul en Ankara.

We beschrijven badplaatsen aan de Turkse kust, ook wel de Turkse Riviera genoemd. Daarbij geven we aan hoe je er komt, wat de kosten zijn, wat de bezienswaardigheden zijn en welke accommodaties wij aanraden. Hiervoor hebben we de meest populaire Turkse badplaatsen gekozen, namelijk Antalya, Alanya, Side, Bodrum, Marmaris en Izmir.

Ook geven we aandacht aan de twee grootste steden van Turkije, Istanbul en Ankara. We vertellen over de geschiedenis en over het interessante heden van deze steden en over de bezienswaardigheden die je volgens ons niet mag missen. Daarbij geven we ook informatie over de verschillende reismogelijkheden, reiskosten en geven we een aantal hoteltips. Lees hieronder verder voor een beschrijving van deze reisbestemmingen in Turkije:

Steden

Ankara

Ankara-reis-tips

Ankara is de kosmopolitische hoofdstad van Turkije en qua grootte en inwonersaantal de tweede stad van het land. De meeste mensen kennen Ankara vooral als officiële hoofdstad en daarmee de plek waar de regering zetelt. Maar Ankara heeft meer te bieden dan dat! Zo is Ankara een heel oude stad met een rijke historie. Vandaag de dag kun je er nog meerdere restanten bekijken uit onder andere de Hellenistische, Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse tijden. Lees meer over Ankara op de pagina met Ankara reistips.

Istanbul

Istanbul reistips

Istanbul is naast de grootste stad van Turkije ook het economische en culturele hart van het land. De stad aan de Bosporus kent een roerige geschiedenis waar weinig andere steden aan kunnen tippen. Tegenwoordig is Istanbul hét voorbeeld van een moderne stad, waar oost en west samenkomen, en waar mensen van alle religies en uithoeken van de wereld samen leven. Istanbul heeft prachtige moskeeën en eeuwenoude paleizen, en tegelijkertijd ook een zeer uitbundig nachtleven. Je kijkt je ogen uit! Lees alles over deze stad in onze Istanbul reistips.

Turkse badplaatsen

Antalya

Reisbestemmingen-in-Turkije-Antalya

Antalya kun je zien als de poort van de Turkse Riviera. Dit komt voornamelijk door het vliegveld van Antalya, wat voor bijna alle andere Turkse badplaatsen gebruikt wordt als vliegveld. Wat Antalya verder bijzonder maakt is dat het een historisch stadje is met een bijzondere ligging. In het goed bewaarde oude centrum staan nog gebouwen uit de Ottomaanse tijd en de haven heeft kenmerken uit de Romeinse tijd. En net buiten de stad vind je twee stranden waar je heerlijk kunt genieten van zon, zee en strand. Kijk voor uitgebreide info op de pagina met Turkse kust reistips.

Side

Reisbestemmingen-in-Turkije-Side

Side is van oorsprong een belangrijke havenstad uit de Griekse en Romeinse tijd, die de laatste tientallen jaren vooral een toeristenstad is geworden. Er zijn lange stranden, leuke restaurants en bars, en het is niet zo duur als andere zonvakantiebestemmingen. Wat Side extra mooi maakt is dat er nog steeds een stukje historie bewaard is gebleven. Zo zijn er meerdere Grieks-Romeinse ruïnes te zien, waaronder een badhuis en een theater uit de 2e eeuw. Voor watervermaak kun je naast het watersportaanbod op de stranden ook terecht bij het Pegasos World waterpark. Of ga er een dagje op uit en bezoek de Manavgat waterval. Kijk op voor meer info bij de Turkse kust reistips.

Alanya

Reisbestemmingen-in-Turkije-Alanya

Alanya was vroeger een populaire uitvalsbasis voor de verschillende wereldmachten die de dienst uitmaakten, tegenwoordig is Alanya vooral een populaire vakantiebestemming. Het strand ligt op loopafstand, dus dat is goed geregeld! De meeste bezienswaardigheden die er toe doen liggen echter buiten Alanya, dus we raden aan om een auto te huren of deel te nemen aan een tour met gids en vervoer. Je kunt bijvoorbeeld de Tempel van Apollo bezoeken, of historisch stadje Side met Grieks-Romeinse ruïnes, of de Pamukkale heetwaterbronnen. Kijk voor meer informatie op de pagina met Turkse kust reistips.

Bodrum

Reisbestemmingen-in-Turkije-Bodrum

Bodrum is de één van de meest Griekse reisbestemmingen in Turkije. Dit komt doordat Bodrum vroeger in Griekse handen was en dat is vandaag de dag nog steeds zichtbaar. Er is ook een wereldwonder te bezichtigen bij Bodrum. Dat is het Mausoleum van Halicarnassus en wordt officieel gezien als één van de 7 klassieke wereldwonderen, dus zeker een bezoekje waard! Maar waar je de meeste vakantiegangers een plezier mee doet zijn de hotels, stranden, ontelbare kleine winkeltjes en een aantal grotere winkelcentra, en een grote keuze uit restaurants en bars. Lees verder in de Turkse kust reistips.

Marmaris

Reisbestemmingen-in-Turkije-Marmaris

In Marmaris hangt een echt Mediterraans sfeertje. Je kunt er in de warme zon slenteren over de lange promenade en relaxed aanschuiven op een terras. De grootste jachthaven van Turkije maakt het luxueuze plaatje van Marmaris compleet. Marmaris zelf heeft als bezienswaardigheden onder andere een geurige en kleurrijke bazaar, een levendig uitgaansleven rondom Haci Mustafa Sokagi, en het Kasteel van Marmaris. Hiernaast kun je in Marmaris heel veel watersport activiteiten doen. Lees er meer over op de pagina met Turkse kust reistips.

Izmir

Reisbestemmingen-in-Turkije-Izmir

Wat Izmir zo bijzonder maakt is dat het zeer veelzijdig is. Izmir kent een rijke geschiedenis beginnend bij de Grieken. Later namen de Romeinen Izmir over en groeide de stad aan de Egeïsche kust verder onder leiding van Alexander de Grote, totdat de Ottomanen de stad opeisten in de 15e eeuw. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat er in Izmir meerdere archeologische ontdekkingen gedaan zijn. Het centrum van Izmir heeft leuke pleintjes met gezellige restaurants en bars en er zijn meerdere stranden en leuke dorpjes in de omgeving. Kijk voor meer informatie bij Turkse kust reistips.

Wil je naast deze informatie over reisbestemmingen in Turkije meer weten over reizen naar Turkije raden we aan te kijken op de pagina over Vervoer naar Turkije. En voor informatie over accommodaties in Turkije, zoals hotels, appartementen, villa’s, kun je het beste even kijken op de pagina met Turkije hotel tips.

Geef een reactie