Het is belangrijk om voor je reis te checken of er inentingen voor Turkije nodig zijn. Hier vind je betrouwbare informatie over eventuele vaccinaties die je nodig hebt om gezond op reis te gaan. In Turkije zijn geen inentingen verplicht gesteld, dus je kunt zonder inentingen op reis gaan. Er zijn wel bepaalde inentingen die worden aanbevolen. Hieronder de aanbevolen inentingen.

Difterie, Tetanus, Polio (DTP)

DTP staat voor Difterie, Tyfus en Polio. Dit zijn ziektes die we in Nederland niet meer kennen, maar in Turkije nog wel voorkomen. Een vaccinatie met DTP biedt bescherming tegen difterie, tetanus en polio. Als je na 1950 geboren bent, en je alle kinderprikken gehad hebt, voldoet één prik. Ben je voor 1950 geboren, dan zijn drie prikken raadzaam. Hierna ben je voor 10 jaar beschermd.

Hepatitis A

Hepatitis A, ook wel besmettelijke geelzucht genoemd, is een ontsteking aan de lever welke veroorzaakt wordt door een infectie. Het virus wordt overgedragen door met ontlasting besmet eten en drinken. Een complete vaccinatie tegen Hepatitis A bestaat uit twee prikken. De eerste prik biedt één jaar bescherming. De tweede prik krijg je na 6 maanden en biedt bescherming voor zeker 30 jaar.

 

Zwitserland vaccinaties allereistips

Inentingen voor Turkije zijn dus niet verplicht, maar wilt u meer informatie over vaccinaties op reis, klik dan hier

Gezondheid en hygiëne in Turkije

Met de hygiëne en gezondheid in Turkije is het over het algemeen goed gesteld. Uiteraard is dit afhankelijk van hoe men zich individueel gedraagt, maar je zult merken dat de Turken nette mensen zijn die geregeld schoonmaken. Het is wel altijd raadzaam goed te kijken waar je gaat eten. Hoe zien de tafeltjes en het personeel eruit? Als je twijfelt aan de hygiëne, kijk dan verder tot je wel tevreden bent.

Geef een reactie