Turkije heeft andere feestdagen dan wij hebben, al zijn er wel een paar feestdagen die we ook kennen. Zoals de Islamitische feestdagen Ramadan en het Suikerfeest. Daarnaast hebben ze ook een aantal nationalistische feestdagen, bijvoorbeeld Dag van de Overwinning waarmee Turkije de overwinning in 1922 op Griekse troepen viert, of de Herdenkingsdag van nationale held Atatürk. Dit soort feestdagen worden groots gevierd met veel vlagvertoon. Ook vieren de verschillende bevolkingsgroepen, zoals Koerden, hun eigen feestdagen. Voor een duidelijk overzicht hebben we de feestdagen in Turkije op een rijtje gezet.

De belangrijkste feestdagen in Turkije

Ga je een reis door Turkije maken? Houd dan in je planning rekening met de feestdagen die worden gevierd. Het kan zijn dat de winkels gesloten zijn met bepaalde feestdagen. De belangrijkste nationale feestdagen in Turkije zijn:

[supsystic-tables id=15]

Naast de bovenstaand genoemde feestdagen zijn er nog meer feestdagen die gevierd worden. Soms wordt een feestdag alleen in een specifieke regio gevierd.

Wil je weten wat je te wachten staat op bepaalde feestdagen tijdens je reis? Kijk dan op de website van Go Turkey. Zo voorkom je vervelende situaties en gesloten deuren als je op reis bent in Turkije.

Geef een reactie