Op deze pagina over het budget voor Turkije lees je welke munteenheid Turkije heeft, hoe het zit met contant geld en met pinnen, hoeveel fooi je geeft in een restaurant. En hoeveel je ongeveer kwijt bent voor een overnachting, koffie, biertje en taxirit.

Valuta in Turkije

De Turkse lire (TRY) is de munteenheid van Turkije. Om te berekenen wat je kwijt bent in Turkije kun je het beste altijd even de wisselkoers checken. 

Contant geld in Turkije

Er zijn genoeg geldautomaten (bankamatik) in Turkije. We raden aan om van te voren niet te veel geld mee te nemen. Er worden doorgaans ook euro’s geaccepteerd, maar soms is de wisselkoers dan wel ongunstig.

Pinnen in Turkije

Pinnen in Turkije is heel makkelijk, want bankpassen en creditcards worden eigenlijk overal geaccepteerd. Vaak is het betalen met een pinpas wel goedkoper dan het gebruiken van een creditcard. Let op dat je het bestedingslimiet per dag of per week verhoogt wanneer deze op een laag vast bedrag staat. Dit kun je bij je bank aanvragen. 

Fooi in Turkije

Het is gebruikelijk om fooi te geven, afhankelijk van het type restaurant. Op veel restaurantrekeningen is dit al inbegrepen en staat dit vermeld op de rekening. Bij taxichauffeurs is het goed om het bedrag altijd af te ronden.

Wat kost dit gemiddeld?

Kop koffie: € 1,50

Glas bier: € 2,-

Maaltijd: € 12,- 

Budget hotel: € 20,- 

Middenklasse hotel: € 50,- 

Taxirit (3 km): € 2,-


We hopen dat je iets hebt aan deze informatie over budget in Turkije. Kijk hier voor alle andere info over Turkije.

 

 

Geef een reactie