Tegenwoordig kan je voor vrij weinig geld naar Thailand vliegen. Al vanaf €342 kan je een retour vliegticket naar Thailand boeken terwijl je enkele jaren geleden vaak nog het dubbele betaalde. Wil je een goedkoop vliegticket naar Thailand boeken, dan is de kans dat dat lukt tegenwoordig vrij groot.

Prijs van een vliegticket

Omdat de prijs van een vliegticket van een aantal factoren afhangt, kan de prijs van een vliegticket soms behoorlijk verschillen. Veruit de belangrijkste factor die de prijs van een vliegticket naar Thailand bepaalt is vraag en aanbod. Bepaalde algoritmes in boekingssystemen van vliegtuigmaatschappijen meten de vraag naar vliegtickets en beïnvloeden zo de prijs. Hoe meer reizigers in een bepaalde periode willen vliegen, hoe hoger de prijzen voor vliegtickets zullen zijn. Zo is reizen in de zomervakantie, kerstvakantie, krokusvakantie of herfstvakantie vaak stukken duurder dan wanneer je juist buiten de drukke periodes om reist. Aangezien de vraag naar vliegtickets in de vakantieperiodes veel groter is dan in een rustige periode weet een vliegtuigmaatschappij dat vluchten sneller volgeboekt raken en kunnen ze dus de prijs voor een vliegticket verhogen om meer te verdienen. Pure marktwerking.

Tips voor het boeken van een goedkoop vliegticket naar Thailand

Natuurlijk wil je, misschien afgezien van eventuele CO2-compensatie, zo min mogelijk betalen voor je vliegticket. Als je binnenkort op reis gaat en je wilt een goedkoop vliegticket naar Namibië boeken, dan kunnen onderstaande tips voor het boeken van een goedkoop vliegticket naar Namibië je wellicht helpen. Indien je zoveel mogelijk rekening houdt met onderstaande tips, dan moet het boeken van een goedkoop vliegticket naar Thailand vast lukken:

Er zijn flink wat vliegvelden in Thailand te vinden. Ze liggen door het hele land verspreid. Bekijk de complete lijst met airports in Thailand.

Vliegen binnen Zuid-Afrika

Veelgestelde vragen over een vliegticket naar Thailand

 

Wat kost een vliegticket naar Thailand?

Al vanaf €342 boek je een retour vliegticket naar Thailand (Bangkok). De prijs voor een vliegticket kan echter enorm verschillen per vertrekdatum. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen.

Waar kan je een vliegticket naar Thailand boeken?

Op diverse websites kan je een vliegticket naar Thailand boeken. Onze voorkeur heeft de overzichtelijke website vliegwinkel.nl, Tix.nl of de vergelijkingssite Skyscanner. Vaak kan je hier een goedkoop vliegticket naar Thailand boeken.

Hoelang duurt een vlucht naar Thailand?

Een vlucht vanaf Amsterdam (Schiphol) naar Thailand (Bangkok) duurt ongeveer 11 uur. Heb je ergens een overstap, dan is de totale reistijd uiteraard wat langer.

Zijn er vanuit Nederland rechtstreekse vluchten naar Thailand?

Ja, dagelijks zijn er meerdere rechtstreekse vluchten naar Bangkok met onder andere KLM. Vlieg je naar Phuket of Chiang Mai, dan zal je altijd minimaal één keer moeten overstappen.

Geef een reactie