In het immense Mongolië kennen ze niet heel veel feestdagen of festivals. Het aantal feestdagen in Mongolië is op twee handen te tellen. Hoewel een aantal van de feestdagen redelijk overeenkomen met feestdagen die ook in veel andere landen worden gehouden, kent Mongolië ook een aantal feestdagen die puur en alleen om de cultuur en geschiedenis van het land draaien. Tijdens sommige feestdagen zijn de meeste mensen vrij en zijn winkels, musea en bepaalde bezienswaardigheden vaak gesloten.

De belangrijkste feestdagen in Mongolië

Mongolen zijn erg trots op hun geschiedenis en cultuur. Grote krijgers als Genghis Khan hebben het land groot gemaakt. De belangrijkste feestdagen in Mongolië draaien dan ook om krijgers en hun vechtvaardigheden. Het ultieme festival in Mongolië is het Naadam festival dat jaarlijks van 11 t/m 13 juli wordt gehouden. Krijgers tonen hier hun vaardigheden tijdens disciplines als worstelen, paardrijden en boogschieten. Het grootste festival vindt plaats in hoofdstad Ulaanbaatar maar ook in de kleinere steden en plaatsen wordt op lokaalniveau het Naadam festival gevierd!

Ga je een reis door Mongolië maken? Houd dan in je planning rekening met feestdagen. Is is vervelend als je plannen hebt gemaakt maar blijkt dat je voor een gesloten deur komt te staan. Vaak is het een enorm leuke ervaring om eens een feest of evenement mee te maken. De belangrijkste feestdagen in Mongolië zijn:

[supsystic-tables id=11]

Naast de nationale feestdagen van het land zijn er nog tal van festivals die jaarlijks worden gehouden. De belangrijkste zijn het gouden arend festival, Nauryz, het ijsfestival, het jakfestival en het kamelenfestival. Veel van deze festivals worden in het stadje Ölgii gehouden.

Geef een reactie