Als je op reis gaat naar het buitenland is het altijd belangrijk om vooraf na te gaan of je bepaalde inentingen nodig, hoe het zit met hygiëne in een land en of je misschien te maken kunt krijgen met insecten als muggen of teken. Ook als je op reis gaat naar Jordanië is het goed om je even in te lezen over wat je kunt verwachten. Daarom hebben we de belangrijkste punten over hygiëne, gezondheid en inentingen voor Jordanië voor je op een rijtje gezet.

Verplichte inentingen voor Jordanië

Ben je in de zeven dagen voordat je Jordanië binnenkomt in een gele koorts land geweest, dan is vaccinatie tegen gele koorts verplicht. Verder zijn er geen vaccinaties of inentingen voor Jordanië verplicht. Wel wordt een vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en een vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht) aanbevolen. Mocht je niet zijn ingeënt tegen mazelen, dan wordt ook die vaccinatie aanbevolen. Ook als je voor een langere periode (meer dan een maand) door Jordanië gaat reizen zijn er geen speciale inentingen nodig.

Voor een verblijf langer dan 3 maanden worden ook inentingen aangeraden tegen hepatitis B en rabiës (=hondsdolheid).

Gezondheid en hygiëne in Jordanië

In Jordanië is het anders gesteld met hygiëne dan in Nederland. Eten wordt vaak op andere manieren bereid. Let goed op wat je eet, of bijvoorbeeld vlees goed gaat is en probeer restaurants te vermeiden waar weinig bezoekers zijn. De omloopsnelheid van het eten is dan laag en de kans op een voedselvergiftiging is groter dan in restaurants waar veel mensen aanwezig zijn. Eten is daar vaak verser. Reizigersdiarree komt regelmatig voor onder reizigers die Jordanië bezoeken.

Malaria in Jordanië

Er komt in Jordanië geen malaria voor. Muggen zijn er wel maar in zeer beperkte mate.

Wil je weten waar je je kunt laten vaccineren of wil je gewoon meer weten over inentingen voor Jordanië? Wij raden de website vacciniatiesopreis.nl aan.

Geef een reactie