Het is altijd raadzaam om na te gaan of je bepaalde inentingen nodig, hoe het zit met hygiëne in een land en of je misschien te maken kunt krijgen met insecten als muggen of teken als je op reis gaat naar het buitenland. Ook als je op reis gaat naar Israël is het goed om je even in te lezen over wat je kunt verwachten. Daarom hebben we de belangrijkste punten over hygiëne, gezondheid en inentingen voor Israël voor je op een rijtje gezet.

Verplichte inentingen voor Israël

Er zijn geen verplichte inentingen voor Israël nodig. Wel wordt een vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en een vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht) aanbevolen. Mocht je niet zijn ingeënt tegen mazelen, dan wordt ook die vaccinatie aanbevolen. Ook als je voor een langere periode (meer dan een maand) door Israël gaat reizen zijn er geen speciale inentingen nodig.

Voor een verblijf langer dan 3 maanden worden ook inentingen aangeraden tegen hepatitis B en rabiës (=hondsdolheid) en soms tuberculose.

Gezondheid en hygiëne in Israël

In Israël is het anders gesteld met hygiëne dan in Nederland. Eten wordt vaak op andere manieren bereid. Let goed op wat je eet, of bijvoorbeeld vlees goed gaat is en probeer restaurants te vermeiden waar weinig bezoekers zijn. De omloopsnelheid van het eten is dan laag en de kans op een voedselvergiftiging is groter dan in restaurants waar veel mensen aanwezig zijn. Eten is daar vaak verser. Reizigersdiarree komt regelmatig voor onder reizigers die Israël bezoeken.

Malaria in Israël

Er komt in Israël geen malaria voor. Muggen zijn er wel maar in zeer beperkte mate.

Wil je weten waar je je kunt laten vaccineren of wil je gewoon meer weten over inentingen voor Israël? Wij raden de website vacciniatiesopreis.nl aan.

Geef een reactie