Je kunt eigenlijk maar op één manier naar Indonesië reizen als je vanuit Nederland vertrekt, en dat is vliegen. Nu kun je ook per trein en boot naar Indonesië afreizen, maar dan moet je wel ruime tijd inplannen. We vertellen hoe je per boot naar Indonesië kunt reizen, maar we zullen op deze pagina van Vervoer naar Indonesië voornamelijk de steden tonen waar je naartoe kunt vliegen. Hierbij geven we een aantal tips voor de aanschaf van goedkope tickets.

Vliegen naar Indonesië

Je kunt vanuit Nederland helaas niet rechtstreeks vliegen naar bestemmingen in Indonesië. Wel worden er verbindingen aangeboden met één overstap en gaan voornamelijk naar Jakarta, Bali, Surabaya en Medan. Hieronder geven we per bestemming aan hoe lang je erover doet, welke luchtvaartmaatschappij tickets aanbiedt, wat de kosten zijn en wat de afstand van het vliegveld naar het centrum van de stad is.

vervoer-naar-indonesie-vliegtuig

Wil je niet te veel betalen voor je vliegticket naar Indonesië, dan is het belangrijk dat je vroeg van te voren boekt. De prijzen van vliegtickets naar Indonesië zijn dan vaak het voordeligst. Indien je niet gebonden bent aan de schoolvakanties is het vaak ook gunstiger buiten deze vakantieseizoenen te reizen. Dit kan namelijk aanzienlijk schelen in kosten die je maakt voor het kopen van een vliegticket. Om naar vervoer naar Indonesië ook in Indonesië gemakkelijk van A naar B te komen, raden we aan een auto te huren. Hieronder een overzicht van de meest populaire vliegbestemmingen in Indonesië.

Jakarta, Java

Vluchten naar Jakarta kun je makkelijk en voordelig boeken. De reisduur per enkele reis is ongeveer 18 uur. Een vliegticket naar Jakarta boek je al vanaf € 432,-. Er zijn geen directe vluchten van Amsterdam naar Jakarta, dus je zult moeten overstappen. Waar je overstapt is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Bij Qatar Airways is dat bijvoorbeeld Doha en bij KLM is dat het vliegveld van Parijs of Singapore. Het vliegveld Jakarta International Airport Soekarno-Hatta ligt op ongeveer 45 minuten met de trein of taxi van het centrum. Je kunt ook een auto huren op het vliegveld.

Denpasar, Bali 

Vliegen naar Bali is betaalbaar als je op tijd boekt. Een vlucht van Schiphol naar hoofdstad Denpasar is alleen mogelijk met minimaal één overstap en duurt op z´n snelst 18 uur. Een vliegticket naar Bali boek je al vanaf € 407,- en wordt aangeboden door Qatar Airways, Turkish Airlines, Vietnam Airlines en KLM. De internationale luchthaven Ngurah Rai of Denpasar International Airport (DPS) bevindt zich op 13 kilometer van Denpasar en op slechts 5 kilometer van de populaire badplaats Kuta. Met een taxi of auto doe je er 10 minuten over.

Surabaya, Oost-Java

Indien je van plan bent te reizen naar het oosten van Java, dan kun je het beste vliegen op Surabaya. De reis duurt minimaal 17 uur en is met een overstap in bijvoorbeeld Jakarta, maar is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Een vliegticket naar Surabaya boek je al vanaf € 567,- en wordt aangeboden door Cathay Pacific, Qatar Airways, KLM en Garuda Indonesia. Het vliegveld van Surabaya heet officieel Juanda International Airport (SUB) en ligt op 17,5 kilometer afstand van de stad. Hier doe je met taxi of auto 40 minuten over.

Medan, Noord-Sumatra

Vliegen naar Medan is niet zo makkelijk als naar bijvoorbeeld Jakarta en Bali, want je moet twee keer overstappen. De reis duurt minimaal 24 uur en wordt aangeboden door Qatar Airways, Turkish Airlines en KLM. Een vliegticket naar Medan boek je vanaf € 773,-. Het vliegveld van Medan heet Kuala Namu International Airport (KNO) en ligt op ongeveer 40 kilometer afstand van de stad. Hier doe je met taxi of huurauto zo’n 45 minuten over.

vervoer naar indonesie

Autohuur in Indonesië

Om naast vervoer naar Indonesië ook in Indonesië zelf makkelijk rond te reizen én om zelf te bepalen hoe lang je erover doet, raden we aan een scooter of auto te huren. Voor korte uitstapjes is de scooter of motorbike het handigst en voordeligst. Je kunt deze in elk dorp huren en zijn makkelijk te vinden aan een rijtje scooters voor de deur van een winkeltje.

Voor langere ritten of met meerdere personen is het huren van een auto zeer aan te bevelen. Over het algemeen zijn de wegen prima, als zal je op afgelegen plekken ook zogenaamde ‘dirt roads’ tegenkomen. Om deze wegen goed te weerstaan, raden we aan niet de goedkoopste auto te huren en bij de verhuurder te informeren naar zijn of haar advies.

Ook auto’s zijn lokaal te huren, maar om niet voor verrassingen te komen staan is het verstandig vooraf een auto te reserveren via de bekende auto verhuurders. In Indonesië is Avis een betrouwbare verhuurder die op meerdere locaties aanwezig is.

vervoer naar indonesie

Boot naar Indonesië

Het is mogelijk om zonder te vliegen en met ander vervoer naar Indonesië te reizen. Hiervoor moet je wel even de tijd nemen, lees: maanden, maar dan heb je wel een fantastische reis achter de rug. Een manier om over land te reizen is met de trein. Zo kan je de Trans-Mongolië Express nemen naar China en dan via Vietnam, Cambodja, Thailand naar Maleisië reizen, om vanaf Melaka de boot naar Indonesië te nemen. Je zou natuurlijk ook kunnen vliegen op bijvoorbeeld Singapore, om vanaf daar naar haven van Melaka te rijden en verder te varen.

De boot van Maleisië naar Indonesië vertrekt dus vanaf Malaka. Dit is een oude handelspost van de VOC en is interessant om een dagje te bezoeken. Zo is er onder andere een Hollandse molen te zien en een begraafplaats met Nederlandse graven uit de 17e eeuw.

Een ticket voor de veerboot van Melaka in Maleisië naar Dumai op Sumatra in Indonesië is verkrijgbaar bij het loket in de haven en kost zo’n € 19,-. De tocht van Melaka naar Dumai duurt slechts 2 uur, maar houdt wel rekening met lange wachttijden vanwege paspoortcontrole. Eenmaal in Dumai staan taxi’s en minibusjes klaar om reizigers verder te vervoeren.

vervoer naar indonesie

Geef een reactie