Ga je op reis naar een ander land, dan is het altijd belangrijk om vooraf na te gaan of je bepaalde inentingen nodig, hoe het zit met hygiëne in een land en of je misschien te maken kunt krijgen met insecten als muggen of teken. Ook als je op reis gaat naar Indonesië is het goed om je even in te lezen over wat je kunt verwachten. Daarom hebben we de belangrijkste punten over hygiëne, gezondheid en inentingen voor Ierland voor je op een rijtje gezet.

Verplichte inentingen voor Indonesië

Aanbevolen vaccinaties voor Indonesië zijn die ter bescherming van DTP (Difterie, Tyfus en Polio) en Hepatitis A (geelzucht). Hieronder leggen we per vaccinatie uit wat het inhoudt:

DTP

DTP staat voor Difterie, Tyfus en Polio. Dit zijn ziektes die we in Nederland niet meer kennen, maar in Indonesie nog wel voorkomen. Een vaccinatie met DTP biedt bescherming tegen difterie, tetanus en polio. Als je na 1950 geboren bent, en je alle kinderprikken gehad hebt, voldoet één prik. Ben je voor 1950 geboren, dan zijn drie prikken raadzaam. Hierna ben je voor 10 jaar beschermd.

Hepatitis A

Hepatitis A, ook wel besmettelijke geelzucht genoemd, is een ontsteking aan de lever welke veroorzaakt wordt door een infectie. Het virus wordt overgedragen door met ontlasting besmet eten en drinken. Een complete vaccinatie tegen Hepatitis A bestaat uit twee prikken. De eerste prik biedt één jaar bescherming. De tweede prik krijg je na 6 maanden en biedt bescherming voor zeker 30 jaar.

Gezondheid en hygiëne in Indonesië

Met de hygiëne en gezondheid in Indonesië is het over het algemeen goed gesteld. Uiteraard is dit afhankelijk van hoe men zich individueel gedraagt, maar je zult merken dat de Indonesiërs nette mensen zijn die geregeld schoonmaken. Het is wel altijd raadzaam goed te kijken waar je gaat eten. Hoe zien de tafeltjes en het personeel eruit? Als je twijfelt aan de hygiëne, kijk dan verder tot je wel tevreden bent.

Muggen in Indonesië

In Indonesië komen zeker muggen voor, dus het is verstandig voorbereid op reis te gaan. Vooral in gebieden met rivieren en meren kunnen deze insecten opduiken. Ga je een roadtrip door Indonesië maken en overnacht je onderweg in bijvoorbeeld een tent, dan is het raadzaam om een muggennet / klamboe mee te nemen voor het geval dat. Je zou ook malariapillen kunnen slikken, maar houdt wel rekening met eventuele bijwerkingen. We raden dan ook aan hierover te informeren bij de vaccinatiedienst of je huisarts.

Wil je weten waar je je kunt laten vaccineren of wil je gewoon meer weten over inentingen voor Indonesië? Wij raden de website vacciniatiesopreis.nl aan.

Geef een reactie