Indonesië is een land met veel inwoners en verschillende religies, dus hierdoor zijn er ook veel feestdagen in Indonesië. Het grootste deel van de bevolking is Islamitisch, maar er zijn ook Christenen en Hindoestanen. Er zijn in Indonesië veel religieuze feestdagen, zoals Ramadan en het Suikerfeest voor Moslims, Pasen en Kerst voor Christenen, en Diwali en Holi voor Hindoestanen. Daarnaast zijn er meerdere nationale feestdagen die de geschiedenis van Indonesië weergeven, zoals Onafhankelijkheidsdag op 17 augustus.

De belangrijkste feestdagen in Indonesië

Ga je een reis door Indonesië maken, dan is het verstandig rekening te houden met de feestdagen in Indonesië. Het is vervelend als je plannen hebt gemaakt maar blijkt dat je voor een gesloten deur komt te staan. Maar vaak is het juist een enorm leuke ervaring om een feest mee te maken, dus dan kun je de reis er mooi omheen plannen. De belangrijkste feestdagen in Indonesië zijn:

[supsystic-tables id=13]

Naast de overwegend nationale feestdagen in Indonesië zijn er nog enkele feestdagen die lokaal worden gevierd door stammen in afgelegen gebied, zoals op Borneo.

Geef een reactie