De hoofdstad van Namibië, Windhoek, vind je in het centrum van het land. Ga je een reis door Namibië maken, dan is veruit de meeste gevallen Windhoek de startpunt van je reis. De grootste stad van het land vormt zowel het economisch, politiek en cultureel centrum van Namibië waardoor Windhoek reistips zeker niet mogen ontbreken op onze site.

Over Windhoek

Als hoofdstad en grootste stad van Namibië is Windhoek ook gelijk de belangrijkste stad van het land. Vrijwel iedere reizigers die een bezoek brengt aan het prachtige Namibië zal Windhoek op z’n pad tegenkomen. In 1840 werd de stad gesticht door Duitse kolonisten. Er zijn dan ook tal van gebouwen die nog aan de koloniale periode doen denken. Vandaag de dag is Windhoek uitgegroeid tot een stad met bijna een half miljoen inwoners.

Bezienswaardigheden in Windhoek

Vanwege zijn vrij korte geschiedenis zijn er niet heel veel bezienswaardigheden in Windhoek te vinden. Toch zijn er een aantal die absoluut de moeite van een bezoek waard zijn. Denk aan de Alte Feste (Oude Vesting), het oudste gebouw van de stad dat in 1890 werd gebouwd. In de vesting vind je het Nationale Museum van Namibië. Een bezoek aan de vesting behoort zeker tot de Windhoek reistips.

Ook de lutherse Christuskirche (Christ church) die in 1910 werd gebouwd is zeker de moeite waard. De kerk
geldt als de mooiste kerk van Windhoek. De Sankt Marienkathedraal, de hoofdkerk van het aartsbisdom Windhoek, mag je zeker niet overslaan net als de kleine Anglicaanse St. George’s Church kathedraal.

Windhoek is ook een prima uitvalsbasis voor een excursie naar Sossusvlei of het indrukwekkende Etosha National Park.

Bekijk alle excursies.

Park in Windhoek

Park in Windhoek

Vliegticket naar Windhoek

Vanaf Nederland gaat er helaas geen rechtstreekse vlucht naar Windhoek. Je zal altijd minimaal één keer moeten overstappen om de stad te bereiken. De meest logische plek om over te stappen is Johannesburg in Zuid-Afrika. Tegenwoordig kan je al vanaf €582 een vliegticket naar Windhoek boeken. Reis je echter in een drukke periode, dan moet je op een vliegticket naar Windhoek rekenen van een paar honderd Euro duurder! Bekijk aanbiedingen naar Windhoek.

Meer Windhoek reistips

Ben je op zoek naar nog meer Windhoek reistips? Dan raden we je aan om een goede reisgids aan te schaffen voor op reis. Naast een reguliere “papieren” reisgids heb je tegenwoordig ook handige digitale reisgidsen die je op laptop, tablet of mobiel tijdens je reis kunt inzien. Zelf vinden wij de reisgidsen van Trotter, Lonely Planet en Rough Guide de beste.

[rwp_snippets box=”0″]
[rwp_box_form id=”0″]

Geef een reactie