Aan de voet van het Atlasgebergte vind je Marrakech, na Casablanca en Rabat de grootste stad van Marokko. Zelf ligt Marrakech (of Marrakesh) in een droog woestijngebied. De besneeuwde bergtoppen van het Atlasgebergte vormen dan ook een groot contrast met de stad en omgeving. Marrakech is één van de vier koningssteden van Marokko en mede daarom een echte toeristentrekker. Marrakech reistips mogen dan ook niet op onze site ontbreken.

Bezienswaardigheden in Marrakech

Je zal je niet snel vervelen als je Marrakech bezoekt. Er zijn tal van bezienswaardigheden in Marrakech die zeer de moeite waard zijn. Plan je een bezoek aan de stad? Je kunt er prima drie dagen verblijven zonder je te vervelen! Eventueel kan je ook een uitstapje maken naar het Atlasgebergte of zelfs de Sahara die op ongeveer vier uur rijden ligt. De leukste bezienswaardigheden in Marrakech vonden wij:

Wandel door de medina van Marrakech

De medina van Marrakech is feitelijk het historische centrum van de stad. De medina wordt omringt met grote stadsmuren met poorten in alle windrichtingen en is een groot labyrint waar je soms maar moeilijk de weg kunt vinden en uren doorheen kunt wandelen. Een wandeling door de medina staat bovenaan de Marrakech reistips. Je vindt er onder andere de Kasbah, het belangrijkste deel van de medina met onder andere het koninklijk paleis en tal van Riads, traditionele Marokkaanse woningen met een prachtige binnenplaats (tegenwoordig vaak als hotel gebruikt). Ook vind je het Djemaa El-Fna plein, de souk en de Koutoubia Moskee in de medina. Wil je de medina van Marrakech bezoeken maar niet verdwalen? Dan kan je online een rondleiding met gids boeken.

Medina in Marrakech

Bezoek het Djemaa El-Fna plein

Het Djemaa El-Fna plein is het bruisende hart van de Medina van Marrakech. Tot in de late uurtje, wanneer de temperaturen wat zijn gedaald, kan je op het plein terecht voor stalletjes met leuke producten, slangenbezweerders, live muziek, straatartiesten met aapjes of heerlijke verse jus d’ orange. Het plein is sfeervol verlicht en moet je zeker een keer bezocht hebben tijdens je bezoek aan de stad.
Djemaa El-Fna plein in Marrakech

Bekijk de Koutoubia Moskee

Vlak naast het Djemaa El-Fna plein vind je de 850 jaar oude Koutoubia Moskee die in de avond prachtig verlicht wordt en als oriëntatiepunt dient aangezien je de moskee vanaf veel plekken in de stad duidelijk kunt zien. De moskee is het symbool van Marrakech. Als je geen moslim ben mag je helaas niet de moskee in en moet je het met de foto’s doen die je van de buitenkant kunt nemen.
Koutoubia in Marrakech

Struin door de souk van Marrakech

Ook de markt van Marrakech (souk) mag je niet overslaan tijdens je bezoek aan de stad. De leukste en belangrijkste souk van Marrakech vind je ook direct naast het Djemaa El-Fna plein. Deze souk behoort absoluut tot de Marrakech reistips. het is een hele beleving om de weg te vinden in het complex van kleine nauwe steegjes, poorten en gangetjes. Het barst in de souk van de winkeltjes waar je van alles kunt kopen. Zo vind je er diverse soorten kruiden, aardewerk, handgemaakte schoenen en kleding (ook jellabas) en tal van souvenirs. Als je goed kunt afdingen kan je een hoop geld besparen!

Bezoek een leerlooierij

Het barst van de leerlooierijen in Marrakech. Vaak zijn ze op daken te vinden en bestaan ze uit grote stenen bakken waarin schapenleer wordt behandeld. Soms met kleur wat prachtige foto’s oplevert! De leerlooierijen zijn soms wat moeilijk te vinden maar als je een winkeltje binnengaat waar ze kleding of schoenen verkopen van schapenleer, dan kan je vragen of ze je de weg (vaak vlakbij) naar een leerlooierij kunnen wijzen.

Vervoer naar Marrakech

Vanuit Nederland kan je in principe per auto, bus of zelfs per trein naar Marrakech reizen. Reis je per bus of trein, dan moet je meerdere malen overstappen. In alle bovengenoemde manieren van vervoer naar Marrakech heb je ook een korte reis met de boot van Algeciras naar Tanger. Veruit de meeste reizigers die Marrakech bezoeken kiezen voor het vliegtuig.

Vliegen naar Marrakech

Dagelijks zijn er vanuit Nederland rechtstreekse vluchten naar Marrakech met Transavia met vertrek vanaf Amsterdam of Eindhoven. De vluchtduur naar Marrakech is ongeveer 3,5 uur. Vanaf €82 boek je al een vliegticket naar Marrakech (retour). Vind je het niet erg om een keer over te stappen? Dank kan je er voor kiezen om een goedkoop vliegticket naar Marrakech te boeken waarbij je in Parijs, Lissabon of Casablanca overstapt. Ryanair vliegt van Eindhoven naar Marrakesh.

Het vliegveld van Marrakech, Menara International Airport, ligt op een afstand van slechts 3 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Marrakech. Je kunt eenvoudig per taxi of bus (Alsa) naar Marrakech reizen. De bus die regelmatig rijdt stopt bij de Koutoubia Moskee. Kaartjes koop je in de bus.

Vervoer binnen Marokko

Ben je al in Marokko en reis je bijvoorbeeld vanuit Casablanka naar Marrakech, dan kan je dit per bus eenvoudig en goedkoop doen. Ook is het huren van een taxi in Marokko niet duur. Zorg er wel voor dat je duidelijk afspraken maakt voordat je instapt! De trein in Marokko is ook een optie hoewel het spoorwegnetwerk van Marokko vrij beperkt is. Treintickets zijn altijd beschikbaar en op het station of via je hotel te boeken. Sommige treintickets in Marokko kan je ook online boeken.

Auto huren in Marrakech

Heb je geen zin in bussen en taxi’s? Dan kan je natuurlijk ook een auto huren en zelf rijden. Over het algemeen is Marokko een land waar je prima zelf doorheen kunt rijden. Afgezien van de grote steden zijn de wegen erg rustig. Met een huurauto kan je heerlijk in eigen tempo het land verkennen. Al vanaf €15 per dag kan je op Marrakech Airport een auto huren.

Meer Marrakech reistips?

Ben je op zoek naar nog meer Marrakech reistips? Vergeet dan vooral niet om een goede reisgids voor Marokko aan te schaffen. In de betere reisgidsen vind je tal van handige Marrakech reistips en plattegronden die je goed van pas zullen komen tijdens je reis. Zelf vinden wij de reisgidsen van Trotter, Rough Guide en Lonely Planet het beste.

[rwp_snippets box=”0″]
[rwp_box_form id=”0″]

Geef een reactie