In welke periode in het jaar kan je het beste naar Marokko te reizen en wanneer niet? Wanneer is het warm, wanneer koud? Hoe vaak regent het? Wat is de beste reistijd voor Marokko? We hebben de belangrijkste feiten over het klimaat en weer in Marokko voor je op een rijtje gezet.

Enkele feiten

Klimaat van Marokko

In Marokko vind je vier verschillende klimaattypen. In het noorden en westen van het land, aan de Middellandse zee en Atlantische oceaan, vind je een mediterraan klimaat. In het binnenland rondom het Atlasgebergte tref je een steppeklimaat en een woestijnklimaat terwijl op de toppen van het Atlasgebergte weer een hooggebergteklimaat van toepassing is.

Temperatuur in Marokko

Door het verschil in klimaat is er per regio ook verschil in temperatuur in Marokko. De verschillen zijn, afgezien van het hooggebergte, niet heel groot. Slechts enkele graden. In principe zijn de maanden juni, juli en augustus de warmste maanden in Marokko. Overdag kunnen temperaturen tot wel 40 graden oplopen. Kan je slecht tegen hitte, dan kan je beter in deze maanden niet naar Marokko afreizen maar kiezen voor een reis in een andere periode. De koelste periode in Marokko is in de winter. Temperaturen liggen dan tussen de 15 en 25 graden.

Gemiddelde temperatuur in Marokko

Dag en nacht temperatuurverschil

Er bestaan grote verschillen in temperatuur tussen dag en nacht in Marokko. Vooral in de zomermaanden kan het overdag erg war zijn. In de avond kan het wel 10 tot 15 graden koeler worden. Dit is ook de voornaamste reden waarom markten in Marokko vaak nog tot ’s nachts open zijn.

Neerslag in Marokko

Gedurende de zomerperiode valt er nauwelijks tot geen neerslag in Marokko. De maanden juni, juli en augustus zijn erg droog. April, mei, september en december zijn maanden waarin er beperkte neerslag valt. Van oktober t/m maart (m.u..v. december) kan het af en toe flink regelen. Het zijn de natste maanden van het jaar in Marokko.

Gemiddelde neerslag in Marokko
Neerslag en temperatuur in Marokko

Veelgestelde vragen over de beste reistijd voor Marokko

Wat is de beste reistijd voor Marokko?

De maanden april, mei en juni zijn de beste reistijd voor Marokko. Het is dan niet al te heet.

Wat zijn de heetste maanden in Marokko?

In de maanden juli, augustus en september is het het heetst in Marokko. Temperaturen kunnen dan flink hoog oplopen.

Wanneer valt de meeste neerslag in Marokko?

In de maanden november t/m maart valt de meeste neerslag in Marokko. Van Juli t/m september valt de minste neerslag.

Geef een reactie